11:50

Dingle AIK F09/10

Referat: Pixbo IBF F10 Röd - Dingle AIK F09/10

Efter lyckat pepparkakshusbygge så är det dagsatt summera helgens andra match. Vi gästar Pixbos F-10:or en krispigt kall första Advent. En bra tid för en av de längre bortamatcherna i serie C - runt lunch.

Vi har sprungit på Pixbos F-10:or många gånger senaste åren, både i cupsammanhang och i seriespel. Oftast jämna bataljer, med två lag som gärna vill vinna.

Vi möstrar 12 utespelare idag trots sjukdomar och skavanker i laget och kör med tre forwardpar. Vilja på backen för andra matchen i rad, vilket hon gjorde fantastiskt bra.

Inför matchen är det mycket prat om hur vi ska hantera deras spel och att målvakten är duktig med händerna och att skott utifrån oftast stoppas mycket effektivt. Snabba handledsskott runt kassen är det som gäller.

Första perioden är bra, men vi är lite försiktiga framåt och tillåter Pixbo komma till en del avslut, vi vill ha ett rakare uppspel och mer tryck på deras backar. Fler avslut och vara där för returer. En del skott utifrån som effektivt stoppas av deras målvakt. Filippa i vårt mål har det ganska lugnt, men stoppar effektivt en del bollar runt egen kasse och "dödar situationen" genom att ta boll. Egentligen en bra period, men vi ehöver få upp skäpran något.

Andra perioden och vi gör exakt det, vi tar tag i matchen och har ett stort spelövertag. tyvärr tappar vi boll ganska enkelt och Pixbo tillåts komma på en del kontringar som dock hanteras väl av våra backar och av Filippa. Vi har flera bra lägen, men har svårt att få in bollen. Pixbos målvakt storspelar mycket riktigt och det visste vi skulle bli nyckeln till eventuell vinst - att överlista henne.

0-0 på tavlan efter två perioder. Tyvärr tycker jag att Dingle har ett spelövertag och flest chanser. Pixbos backar har mycket svårt med vår höga press och vi stjäl boll flera gånger högt upp på Pixbos planhalva. Tyvärr storspelar målvakten och vi får inte in några chanser.

Tredje perioden och vi fortsätter vår press. I ett läge kommer pass/instick bakifrån Pixbos kasse (tror det var Stina A) bollen går som en flipperkula mellan Pixboförsvarare och Stina Ö får tag på bollen och trycker dit ett rappt handledsskott i höfthöjd och äntigen får vi utdelning. Exakt sådana lägen som vi behöver för att göra mål.
0-1 på tavlan och det känns rättvist. Däremot känns inte kvitteringen lika rättvis. Den kommer en stund senare och är egentligen ett halvdant skott från mittplan som tyvärr är fladdrigt och går under Filippas utsträckta ben och rullar retligt in. Inget att säga om det - höstlöv händer och tyvärr gav detta slutresultatet 1-1. Lite oturligt då Filippa gjort en riktigt bra match och effektivt stoppat de lägen Pixbo hade och framför allt ett aggressivt spel runt målet som stoppade m¨nga lägen.

Vi tar time-out med ett par minuter kvar för att lugna ner och framför allt mana på att hålla deffensiven intakt. Hellre ett likaresultat än att trycka upp för högt och förlora på en kontring. Slutsignal ljuder och 1-1 är kanske ett ganska rättvist resultat, men Dingles spelövertag borde gett en större utdelning idag. Likaresultatmot Pixbo borta är dock alltid godkänt!

Vi tar med oss en bra laginsats. Högt tempo, bra bollrull och en vilja att vinna matchen som höll hela matchen ut. Vi är lite slarviga med slagen stundtals, men Pixbo står för det lite mer tråkiga spelet och blåstes ofta av för knuff i rygg nära sarg och andra tråkigheter. Lite kul att vi brukade få lite gliringar av Pixbo om vårt fysiska spel. Nu är vi mer ettriga än fysiska och Pixbo står för det armbågarna och knuffarna. En bra utvecklingför vår del och vi står trots allt upp bra.

Stort tack till Filippa och Bella för stöttningen när vi hade skador och frånvaro!

Dagens omnämnande landar hos våra två backpar; Vilja, Kira, Wilma och Emelia för ett bra backspel och väl värderat spel i vårt anfallsspel. Vi lyfter också samspelet mellan backar och forwards idag, vilket fungerade mycket bra, med både kommunikation, bollhämtning av forwards och ett försvarsspel som startade tidigt. Indirekt lyfter vi med andra ord hela laget idag.